Zutphen

In de tuin van Dorth

De tuin van Lily de Boer in de Kring van Dorth  

Sinds 2015 beheert Lily de boerderij en de tuin “in de tuin van Dorth”. Zij heeft maar één doel voor ogen en dat is dat ook andere mensen kunnen genieten van deze mooie en vreedzame plek of dat mensen er door geïnspireerd en misschien zelfs wel geraakt worden.

Haar liefde voor de natuur is vlakbij ontstaan, in het dorpje aan de Berkel, Almen. Klauteren in bomen, zwerven door de bossen, zwemmen in de Berkel, honden, katten, geiten, konijnen, blote voeten, schreeuwende buizerds, uren liggen in het gras turend naar de intens blauwe hemel....het bleek haar basis.

Na een studie Internationaal Management in Amsterdam en vervolgens Biologie in Utrecht belandde ze in het voortgezet onderwijs. Als docente biologie was zij wel dagelijks met 'de natuur' bezig, maar met het doceren kwamen zoveel nieuwe uitdagingen dat het verder bekwamen in de ''tuinkunst'' erbij inschoot. Het duurde nog jaren voor ze de stad weer kon verlaten, maar in 2012 was het dan zover! Nadat de vervallen boerderij weer goed leefbaar was kon ze zich eindelijk op de tuin en de planten richten. De achtergrond kennis als biologe en de aanvullende “groen” opleidingen komen haar goed van pas bij de uitvoering hiervan.

Voor meer informatie over deze bijzondere tuin, klik dan op onderstaande link.

www.indetuinvandorth.nl