22 februari 2024

Allereerst willen we uw aandacht vragen voor onze jaarlijkse ledenvergadering op donderdag 7 maart a.s. in het Hart in Eefde. Aanvang: 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Na de pauze ziet u een presentatie over Engelse tuinen, door Gerard Achterstraat.

De agenda voor deze vergadering staat in de Tuinpost van december jl. Notulen van de jaarvergadering van 2023 en het financiële overzicht zijn op te vragen via het secretariaat: info(at)zutphen.groei.nl.

U bent van harte welkom op deze vergadering.

We hebben een heel natte periode achter de rug, maar toch laat de natuur alweer zien dat het lente wordt. De Helleborussen staan mooi te bloeien, krokussen, sneeuwklokjes en narcissen kleuren inmiddels de borders en onze vingers jeuken alweer om ruimte te maken om al dat moois nog meer tot z’n recht te laten komen.

Graag willen we met u delen hoe we samen op weg kunnen om het voorjaar weer in te luiden.

Snoei-ochtend

Allereerst is er op zaterdag 6 april een snoei-ochtend.

Onze hovenier Gerard Achterstraat geeft dan uitleg en demonstreert hoe u het beste verschillende bomen en struiken kunt snoeien. Veel leden die zich wat minder vertrouwd voelen met snoeischaar en -zaag willen toch graag aan de slag om hun bomen en heesters wat meer licht en lucht te bezorgen.

Zij zijn welkom 'In de tuin van Dordt' van Lily de Boer in de Kring van Dorth, tussen Joppe en Bathmen. Een heel geschikte tuin, vanwege een grote verscheidenheid aan bomen, heesters en vaste planten.
U bent welkom van 9.30 tot 12.30 uur.
Voor een kopje koffie met iets lekkers wordt gezorgd en er is een ruimte waar men even rustig kan zitten.
Prijs voor deelname: € 5,00, ter plekke af te rekenen.
Bij slecht weer wordt het snoeien verschoven naar een nader te bepalen datum.

U wordt hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Aanmelding is noodzakelijk via: Gerardachterstraat(at)gmail.com.

Adres: Bathmenseweg 10, Kring van Dorth.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Gerard: 06 - 11482881.

Plantenruilbeurs

Op zaterdag 13 april volgt onze jaarlijkse plantenruilbeurs.

Zoals gebruikelijk houden we deze ruilbeurs weer op het plein voor het Hart

Tijd: vanaf 10.00 uur, totdat het 'op' is, en dat is soms al erg snel, dus kom op tijd.

U kunt uw ingebrachte plantjes vanaf 9.30 uur klaarzetten.

Om 10 uur drinken we eerst een kop koffie, en daarna gaat het ruilen beginnen.

Al vaak hebben we gemerkt dat mensen laat komen en achter het net vissen.

Dus: kom op tijd; koffie, thee en iets lekkers staan klaar (vrije bijdrage).

De ervaring leert dat het een gezellig moment is, waarin niet alleen een assortiment aan plantjes maar ook aan kennis wordt uitgewisseld.

Tegel eruit, plantje erin

Op zaterdag 20 april, van 10.00 – 16.00 uur, houden we onze jaarlijkse actie 'Tegel eruit, plantje erin'.

Nadat we voor deze actie een aanmoedigingsprijs wonnen, waaraan een geldbedrag verbonden was, kunnen we het dit jaar nog wat groter aanpakken. Noteert u deze datum vast in de agenda, maar moedigt u vooral buurtgenoten die een 'stenige' tuin hebben aan om die dag onze stand op het Polplein te bezoeken. Groei & Bloei maar ook andere duurzaamheidspartners staan op 20 april klaar om voorlichting te geven over stappen op weg naar duurzaamheid en biodiversiteit. Persberichten en meer nieuws hierover in de Tuinpost volgen.

Excursies

+ Zoals al eerder aangekondigd heeft de afdeling Deventer weer een mooie dagexcursie voor ons georganiseerd en ook een mooie 3-daagse tuinenreis.

Voor deze laatstgenoemde reis kunt u informatie vinden via de website van Deventer (www.deventer.groei.nl).

Opgave voor deze reis is mogelijk vanaf 1 maart via de website van Deventer. Daar is het aanmeldingsformulier te vinden onder: Activiteiten/Excursies/ Driedaagse excursie Duitsland.

+ Voor de dagexcursie van onze eigen afdeling Zutphen e.o. is al informatie beschikbaar op deze website (www.zutphen.groei.nl). Hiervoor kunt u zich aanmelden vanaf 1 april. Vanaf die datum staat een aanmeldingsformulier op de website.

Kunt u niet met onze eigen afdeling mee maar wilt u toch graag de tuinen bezichtigen, dan kunt u proberen aan te sluiten bij Groei & Bloei Deventer (op woensdag 5 juni) of Groei & Bloei Apeldoorn (op donderdag 6 juni) De aanmeldingsformulieren staan op de desbetreffende websites.

met vriendelijke groeten,

het bestuur van Groei & Bloei, afdeling Zutphen e.o.