Zutphen

Nationale Tuinweek

De Nationale Tuinweek is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei. Deze week sluit naadloos aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven om verstening tegen te gaan. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.
De Nationale Tuinweek vindt jaarlijks plaats in de derde week van de maand juni. Ook de afdeling Zutphen doet hieraan mee op de laatste zaterdag van deze week. Op deze dag worden een aantal tuinen van onze leden opengesteld voor publiek en zijn dan gratis toegankelijk. Het zijn altijd zeer geslaagde zaterdagen met veel publiek, een dag waar mensen hun liefde voor tuinieren met elkaar delen en inspiratie kunnen opdoen in andermans tuin.

Meer informatie over de exacte datum, de locatie van de tuinen en het tijdstip van openstelling vind je in aanloop naar deze week in onze agenda.