Verslag kerstworkshop

We verzorgen een aantal keren per jaar workshops bloemschikken (zie onze agenda).

Op woensdag 13 december jl. vond de laatste plaats. Sharon van Eunen gaf speciaal voor Groei & Bloei een kerstworkshop in de kantine van voetbalvereniging Eefde. Ze ging samen met een aantal leden gezellig aan de slag met prachtige natuurlijke materialen, en natuurlijk met materialen voor Kerst.

Voor deze workshop hadden zich maar liefst 15 deelnemers aangemeld.

Vanaf 19.30 uur stond koffie en thee klaar en om 20 uur begon Sharon met de uitleg. Voor iedereen was er als basis een prachtige brede pot. Sharon begon met het voordoen van de opbouw en legde tijdens het werken de mogelijkheden en technieken bij het gebruik van de verschillende materialen uit.

Een metalen ring, een bamboestok, heel veel verschillend groen, prachtige bloemen en kerstballen in verschillende groottes werden uitgedeeld, en hoewel Sharon een voorbeeldstuk had gemaakt, stond het iedereen natuurlijk vrij om daar eigen variaties in aan te brengen. Terwijl iedereen aan de slag ging, kwamen hapjes en een drankje voorbij. In een gezellige sfeer was iedereen hard aan het werk en kwam tot mooie resultaten, geholpen door Sharon waar dat nodig was. Tegen 22 uur was iedereen klaar en waren de vloer en tafels opgeruimd. Nadat er nog een foto van alle werkstukken gemaakt was, ging iedereen met een prachtig tafelstuk naar huis.

2024

In februari beginnen de lessen weer. De eerste zijn inmiddels achter de rug. Nu volgen nog:

- middaggroep: donderdag 29 februari en donderdag 28 maart van 13.30 tot 15.30 uur

- avondgroep: donderdag 29 februari en donderdag 28 maart van 20.00 tot 22.00 uur

De lessen worden gegeven door onze bloemschikdocente Sharon van Eunen.

Locatie: de voetbalkantine van VVE, Meijerinkstraat 5 Eefde.

Mogelijkheid om per les in te schrijven

We hebben gemerkt dat afgelopen jaar een paar cursisten zich niet hebben aangemeld omdat ze op enkele data niet aanwezig konden zijn. Dat is natuurlijk erg jammer. Daarom is er nu de mogelijkheid om per les in te schrijven. De kosten bedragen 17,50 euro (voor niet-leden 22,50 euro).

Weet u nu al zeker dat u alle 3 lessen wilt volgen, dan kost dat 50 euro (voor niet-leden 65 euro).

Voor alle duidelijkheid, iedereen mag zich aanmelden. Neem gezellig een vriendin, buurman of goede kennis mee. Ervaring is niet vereist. Iedereen gaat aan het eind van de les met een mooi bloemstuk naar huis.

Voor vragen en opgave: stuur een bericht naar onze bloemschikcoördinator Margarethe Massink: madmassink(at)kpnmail.nl. Geef duidelijk de datum of data aan waarop u wilt komen en of u in de middag- of avondgroep geplaatst wilt worden. (Dat mag per datum verschillen). U krijgt dan informatie m.b.t. materialen en betaling.