Zutphen

Terugblik op kerstworkshop

Op vrijdagavond 21 december zag je bij het Nutsgebouw allemaal dames [jammer, geen heren] aankomen met kratten, dozen en tassen met takken  en groen. De kerstworkshop van Groei en Bloei zou daar gaan plaatsvinden. Binnen was er al een gezellige drukte. Er stonden al mooie voorbeelden opgesteld en de sfeer was warm.

Marja heette ons allen welkom en vertelde wat de bedoeling was. Een langwerpig tafelstuk zou het worden. Ze gaf nog enkele tips over de verwerking van materialen en liep met ons langs de voorbeeldstukken die er allemaal prachtig uitzagen. Toen mochten wij zelf aan de slag. Voor iedereen stond er al een ondergrond klaar, oase met tape op een schaal vastgemaakt.

Marja en haar helpsters liepen rond en hielpen waar nodig. Omdat een ieder verschillend materiaal had zag je al snel de verschillen ontstaan. Toen de meeste dames de ondergrond klaar hadden was er koffie met iets door Marja zelf gebakken lekkers erbij.

Er waren zelfs een paar dames die zich in hun enthousiasme eigenlijk niet eens tijd gunden om rustig koffie te drinken. Voordat we verder gingen onthulde Marja een object onder een doek wat het te maken kerststuk was maar dan omgebouwd voor op de tuintafel na de kerst. Er was een mooie stronk i.p.v. de lichtjes bovenop gelegd en bolletjes in verwerkt. Erg mooi.

Wij allemaal gingen na een korte uitleg van Maja weer snel aan de slag. En al meteen zag je de mooiste stukken ontstaan. De kleuren varieerden en de materialen ook. Bessen, bloemen, dennenappels, sierappeltjes, lichtjes, kerstballen enz.

De eindresultaten overtroffen de verwachtingen. Er was een heel mooi stuk met paarse kerstballen en paarse Callicarpa bessen, stukken met rode bessen, sierappeltjes  en rode glaasjes voor de lampjes, met terracotta potjes voor de lampjes en kaneelstokjes en dennenappels, Met witte en grijze tinten. Met rozen in wit of in rood, met Gerbera‚Äôs enz. Allemaal prachtige schikkingen en een heel gezellige avond.  Die we afsloten met een hapje en een drankje.

Marja, heel hartelijk bedankt voor deze fijne avond waar we thuis nog zo lang van kunnen genieten.

Willy Ruegebrink.

Wil je nog meer foto's van de bloemstukken zien? Kijk dan in het fotoalbum