ACTUEEL – 13 maart 2021

We staan  vlak voor een periode met veel reuring: de verkiezingen, de naderende lente! de vaccinaties en naar we hopen: het eind van de lange, donkere coronatunnel.
Daarbij hopen we dat dit citaat uit “The hill we climb” van Amanda Gorman  ons zal inspireren:

“There is always light.
Only if we are brave enough to see it.
There is always light.
Only if we are brave enough to be it.”

Wie tussentijds van ons een nieuwsbrief  krijgt zou zomaar kunnen vermoeden: er gaat weer wat  geannuleerd worden.
Dat is juist, daar beginnen we dan ook maar mee.

Snoei-ochtend, 20 maart 2021

Het is niet verantwoord en niet geoorloofd deze te laten plaatsvinden.
We gaan uit van een herkansing in de lente van 2022.
Met heel veel dank aan Lily de Boer voor het beschikbaar willen stellen van haar tuin en voor de bereidheid van onze Gerard  en Tonnie deze cursus te willen verzorgen.
Cursisten hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.

Voorjaarsplantenruilbeurs

Voor de voorjaarsplantenruilbeurs was nog geen datum vastgesteld en het gaat er niet van komen. Waarschijnlijk wordt het straks een herfstplantenruilbeurs.
Hint: de WhatsApp groep planten-ruilen loopt aardig, mogelijk een reden om je daarvoor aan te melden?

Bloemschikcursussen

Hoezeer we ook hoopten toch nog een enkele les te kunnen aanbieden: het zit er niet in.  Wel raden we de liefhebbers aan eens op de Facebookpagina van onze docente Sharon van Eunen te kijken, want in het online magazine “SvE flowerstylist – Voorjaar 2021,  staat een prachtig voorjaarsbloemstuk, mèt handleiding.

Wat is er allemaal WEL mogelijk, en wat wordt vast erg leuk.

Het hoofdkantoor laat ons het volgende weten:

Bloemschikliefhebbers: Save the date voor Pim van den Akker!

Na het enorme succes van de demonstratie van Jan van Doesburg met de kerst, en aangezien corona ons nog steeds allemaal thuis houdt, nu het heugelijke nieuws dat er op 18 maart a.s. een tweede digitale bloemschikdemonstratie komt.

Pim van den Akker zal een prachtige lente/paasdemonstratie verzorgen.
Exclusief voor de leden van Groei & Bloei kan de hele demonstratie op ons Youtube kanaal worden bekeken!
Op onze website www.groei.nl komen in de aanloop naar Pasen ook delen van deze demo online. Steeds een stukje van de opnames. Maar de hele demo blijft voorlopig speciaal voor onze leden.
Op donderdag 18 maart a.s. plaatst het landelijk hoofdkantoor van  Groei & Bloei een link naar de video van de demonstratie op de pagina https://www.groei.nl/bloemschikken/voorjaar-met-pim-van-den-akker.
Ga er fijn van genieten!

Digitale lezing van Brian Kabbes  –  zondagmiddag 21 maart a.s. om 14.00 uur

Via de Facebookpagina van afd. Salland is deze presentatie (gratis) te volgen:
“Aardappels en dahlia's”

Op het oog een wonderlijke combinatie, toch is er een overeenkomst. Beide zijn knoldragende planten die in een ongelooflijke verscheidenheid voorkomen. Reuzen en dwergen, felle kleuren en zachte pasteltinten. Tijdens deze diavoorstelling maak je in het eerste uur kennis met de veelzijdigheid in kleur en vorm van de aardappel en haar boeiende familieleden. Vooral de oorspronkelijke aardappel uit de Zuid-Amerikaanse Andes komt ruim aan bod, maar ook de familieleden uit de sier- en moestuin worden niet vergeten.

Dan de andere knolvormende plant:  de dahlia. Heel bekend zijn de vaak de dubbelbloemige tuindahlia’s in bonte kleuren, maar ook hier zijn de oorspronkelijke wilde voorouders minstens zo interessant. Brian Kabbes neemt je mee op een spannende reis die hij maakte op zoek naar wilde dahliasoorten in de jungle van Mexico. Hier zal duidelijk worden dat de aardappel en dahlia meer met elkaar gemeen hebben dan menigeen zo op het oog zou zeggen.
Kijk voor meer informatie op https://salland.groei.nl/

We blijven ons op de hoogte houden van digitale lezingen in de ons omringende afdelingen.
En omstreeks Pasen laten we zeker weer van ons horen.