Dagexcursie West- en Midden Nederland 17 augustus 2018

Ton Blokvoorts vermaarde 'Plantarium-excursies' krijgen een boeiend alternatief!

Bijzondere dagtocht op vrijdag 17 augustus 2018

We gaan deze dag twee prachtige tuinen en twee heel specifieke kwekerijen aandoen. Achtereenvolgens bezoeken we Open tuin Heesterlust in Leidschendam (www.tuinenstichting.nl), kwekerij Sunsister in Naaldwijk en kwekerij Esveld in Boskoop.

Erf Klein Rassert

Sunsister is vooral bekend door de niet-alledaagse vaste planten en de maar liefst 180 salvia-cultivars die men er kweekt. Veel van deze soorten zijn pas in de nazomer op hun mooist. Zie voor een uitgebreid artikel over dit bedrijf het mei-nummer 2017 van Groei & Bloei. Het is al 10 jaar geleden dat we bij de imposante kwekerij van Esveld zijn geweest en daarom is het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking.

Op de terugweg hebben we een unieke onderbreking bij Erf Klein Rassert in Hoevelaken (http://erfkleinrassert.jouwweb.nl/). Marianne Korthorst heeft daar een bijzonder fraaie en grote tuin en daar worden we ook op een hapje en een drankje getrakteerd.

We vertrekken ’s morgens om 7.30 uur bij het Postillion Hotel in Deventer  en hier hopen we ’s avonds om uiterlijk 19.30 uur ook weer te arriveren. Zoals vertrouwd: ook kan worden opgestapt in Apeldoorn bij de 'Dubbelbeek' en dan om 08.00 uur.

De deelnameprijs voor deze dag bedraagt €. 32,50 per persoon. Dit is incl. alle entrees, natuurlijk weer heerlijk appelgebak en op het eerste en laatste adres de natjes en droogjes. Dit tarief geldt ook voor uw partner of één introducé. Denk aan uw lunchpakketje.

U kunt zich vanaf 1 mei opgeven via het e-formulier op Opens external link in new windowwww.deventer.groei.nl  Let op: Na opgave en betaling ontvangt u uiterlijk 1 augustus een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname. Voor nadere informatie is ondergetekende bereikbaar op  06 – 21 91 11 20.

Ton Blokvoort

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders