Activiteiten & Actueel

Driedaagse reis naar noordwest Duitsland - 13 – 14 – 15 juli 2018

Ein kleiner Urlau.
In 2017 hebben we voor het eerst als reiscommissie een driedaagse reis naar België georganiseerd. Omdat de deelnemers achteraf vol lof waren, was de commissie natuurlijk ook voldaan; maar wàt een werk.... Om die reden beloofden we elkaar plechtig om het bij die ene keer te laten. Eén commissielid – we zullen zijn naam niet noemen - bleek echter onbetrouwbaar. Via enkele goede contacten in de tuinwereld kwam hij op zekere dag met een aantal mooie tuinadressen in Duitsland op de proppen.

Nieuwsgierig geworden, besloten de dames toch maar kennis te nemen van het materiaal en zie, ze werden laaiend enthousiast. Het gevolg was voorspelbaar: diverse vergaderingen, eindeloos heen en weer gemail, mailen naar Duitsland en vervolgens een tweedaags bezoek aan dat land om diverse onzekerheden uit te sluiten.

Programma

Wat is er in het kort bekokstoofd? Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli heeft de reiscommissie een driedaagse reis naar noordwest Duitsland kunnen organiseren. Op de heenreis, met als uiteindelijke bestemming het toeristische Bad Zwischenahn (we logeren twee nachten in Hotel Bad Zwischenahn) bezoeken we drie tuinen: de eerste nog net in Nederland en de tweede en derde in Duitsland. Om te voorkomen dat we overvoed worden met tuinprikkels bezoeken we op dag twee slechts één tuin, ’s middags.

En ’s morgens dan, zult u zeggen? Dan hebben we een bestemming die u in geen enkel tuinreisprogramma zult tegenkomen: we gaan naar de Meyer- Werft in Papenburg, niet ver van de Groningse gemeente Oldamt. Een scheepswerf waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd.
Ook volgens tuinliefhebbers die er al geweest zijn, een onvergetelijke ervaring. We hebben daar de ‘luxe’ rondleiding geboekt.

Op dag drie hebben we de ochtend uitgetrokken voor een bezoek aan ‘het Park der Gärten’, het grootste voorbeeld- tuinenpark van Duitsland. Er zijn meer dan 90 modeltuinen, veel plantencollecties en duizenden voorjaars- en zomerbloeiers te bewonderen.

Net als op de heenreis hebben we ook op de terugreis, in Laar, een ‘groene stop’ in het programma opgenomen. Afrondend gaan we voor een afscheidsdiner naar het 'Altes Landhaus Buddenberg’ (met zo'n naam moét het eten wel lekker zijn….) in Ringe.
We verwachten omstreeks 20:00 uur weer thuis te zijn.

Deelname

De totaalprijs is € 335,- p.p. Dit op basis van een tweepersoonskamer (toeslag eenpersoonskamer is € 25,- per nacht). Dit tarief geldt ook voor uw partner of één introducé. Totaal wil zeggen dat alle entrees zijn inbegrepen, dat in alle tuinen koffie/thee/- traktaties wordt geserveerd, dat de lunch op dag twee en een lunchpakket op dag drie er bij zijn inbegrepen en dat we op dag drie met een driegangendiner afsluiten. Zie voor het volledige programma de website van de afdeling Deventer Opens external link in new windowwww.deventer.groei.nl.

Opgave vanaf 1 maart op www.deventer.groei.nl

De inschrijving (Opens external link in new windowvia het e-formulier op de site van afd. Deventer) start 1 maart 2018 voor leden van de afdelingen Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Veluwezoom en Lochem. De inschrijving is pas geldig als de betaling heeft plaatsgevonden.

Let op: na opgave en betaling ontvangt u uiterlijk 1 juni een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname. Wees er op tijd bij, want vol is vol.

De reiscommissie: Ria, Erica en Ton.

Met dank aan Rika van Delden (Open tuin Tuinfleur) en Martien Vossen (voorzitter afdeling Hoogezand).

 

 

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien