Wedstrijd “De mooiste voortuin van Eefde”

Het publieke groen vormt samen met alle privétuinen het groene hart. Vogels en vlinders zien het verschil niet. Eigenlijk genieten anderen net zoveel van uw mooie tuin als u. Dat is nog eens eer van je werk!

Om deze gedachte te onderstrepen en de verstening tegen te gaan heeft de afdeling Zutphen e.o. van Groei en Bloei (G&B) de wedstrijd “De mooiste voortuin van Eefde” georganiseerd. We hadden voor een gedeelte van het dorp binnen de bebouwde kom

Volgend jaar zal een andere plaats / wijk aan de beurt zijn.

Tijdens onze lezingplus-avond in “t Nut in Warnsveld hebben wij op 17 oktober de prijzen uitgereikt aan de genomineerden. Wij hebben in totaal, drie eerste prijzen uitgereikt. De prijs voor de mooiste grote tuin ging naar de bewoners van Hoog Barge 9, voor de mooiste middelgrote tuin naar bewoners van Singelweg 3 en voor de mooiste kleine tuin naar Havekerweg 15 te Eefde.

De eerste prijs bestond uit een big shopper gevuld met diverse soorten camassia-bloembollen oftewel prairielelies en enkele tijdschriften van onze vereniging. Dit alles ging natuurlijk vergezeld met een mooi boeket bloemen van Tuincentrum “De Blaakhof”.

De 5 koppige-jury bestaande uit enkele bestuursleden en twee hoveniers, hebben drie maal alle tuinen gekeurd naar aanleiding van een puntenlijst. Geweldig wat een diversiteit aan tuinen en wat kan een tuin per seizoen verschillen.

Wij hebben ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan de bewoners van Beekweide 20-22-24. Leuk hoe zij hun tuinen bewust of onbewust op elkaar afgestemd hebben. Houdt de berichten van Groei en Bloei in de gaten want volgend jaar komen wij misschien wel in uw buurt.

Bye Bye Buxus
Vergane glorie - Blik op de tuin 875