Zutphen

Lezing van Vera Greutink over Permacultuur - AFGELAST

Afdeling:

Zutphen

Datum:

21-04-2020


Kosten:

€ 3,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

't Nut
Breegraven 1
Warnsveld

Route

 

In verband met het coronavirus zijn vanaf heden ALLE activiteiten van Groei & Bloei – afdeling Zutphen e.o. – afgelast tot 30 juni 2020.

 


 

Permacultuur moestuinier Vera Greutink vertelt in deze lezing hoe je door permacultuur technieken in de moestuin toe te passen met minder werk nog steeds mooie oogsten kunt behalen. Tegelijkertijd draagt deze manier van tuinieren bij aan de gezondheid van de bodem en maakt het je tuin beter bestand tegen de veranderingen van het klimaat. Door niet te spitten en de grond beschermd te houden met een laag organisch materiaal zorg je ervoordat er minder onkruid groeit en de grond beter water vasthoudt.

Vera geeft ook vele voorbeelden van eetbare polyculturen, waarin groentes, kruiden en eetbare bloemen met elkaar gecombineerd worden. Door de diversiteit raken plaagdieren in de war en zullen ziektes zich niet snel verspreiden. Ook geven zulke polyculturen een grotere totale opbrengst en zien ze er vaak mooi uit. Je kunt ze speels en creatief benaderen - wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke Mexicaanse polycultuur met maïs, bonen, tomatillo's, zonnebloemen, zinnia's en exotische kruiden?

Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur en in haar tuin van bijna duizend vierkante meter in Twente experimenteert ze graag met nieuwe technieken en weinig bekende planten. Ze schrijft onder andere voor De Tuin op Tafel, Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine (Engels). Haar eerste boek 'Tuin smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015. Voor meer informatie zie: www.tuinsmakelijk.nl

 

permacultuur