Zutphen

Lezing: Biologische wijngaard “De Colonjes” & proeverij door Adam Dijkstra

Afdeling:

Zutphen

Datum:

20-01-2020


Kosten:

€ 3,00

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

't Nut
Breegraven 1
Warnsveld

Route

De Colonjes is een biologische wijngaard en één van de toonaangevende producenten van biologische Nederlandse wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek.

Op 3 percelen, verdeeld over de Colonjes, de Knapheideweg en ’t Hof zijn tien verschillende druivenrassen aangeplant, waarvan witte wijn, rosé, mousserende wijn en rode wijn in eigen beheer wordt gemaakt. Deze wijnen zijn als gevolg van de bodemgesteldheid vol van smaak en mineraalrijk! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wijnen regelmatig in de prijzen vallen bij verschillende internationale wijnkeuringen. Naast de productie van wijnen worden er ciders en sappen van lokaal fruit geproduceerd.

De Colonjes wordt gerund door een team. Aan het hoofd staat Adam Dijkstra, oenoloog en directeur van de Colonjes en het Analyse Centrum Colonjes. Hij wordt dagelijks bijgestaan door Berry Emmen, Edwin Loermans, Corrado Ruta Hanno Cramer en Dirk Vreugendenhil die de assistent medewerkers van Pluryn, Kemnade en Stichting op de Toekomst begeleiden. Colonjes biedt de mogelijkheid aan mensen die niet zo vanzelfsprekend aan een betaalde functie komen, een veilige en aangename werkomgeving en de mogelijkheid zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Ook mensen die op zoek zijn naar een nieuwe richting in hun leven, komen vaak een periode onder begeleiding van professionele ondersteuners werken bij de Colonjes.

Het is tevens mogelijk om wijnen van De Colonjes te proeven en te kopen.

Meer info:

Koffie & thee kunt u met een muntje betalen, deze zijn voor één euro te koop in de zaal