Zutphen

Fietroute Open Tuinen Dag

Fietstocht voor de open tuinen dag 17 juni 2023 in  Eefde en Gorssel (van 10.00 uur – 16.00 uur)

We starten bij onze vertrouwde locatie Het Hart in Eefde.
We gaan links om de kerk de Schurinklaan in richting Gorssel. We rijden het dorp uit en gaan L.A.  de Dortherdijk op. Dan de 1e weg links is de Lindeboomweg, spoor over en doorrijden tot de kruising. Hier gaan we L.A. dit is de Fliederweg. Na de sportvelden het 1e bospad aan de linkerkant in rijden(dit is eigen weg) Ongeveer 800 meter de zandweg in ligt de tuin” Het Klapzand” van Hester Kramer Fliederweg 10a  7211 JN Eefde.

Na het tuinbezoek rijdt u terug naar de Fliederweg , ga R.A. tot aan de kruising , hier L.A. Dit is weer de Lindeboomweg. Doorrijden tot 1e weg links: een zandweg. Dit is de Kamperweg. Aan het eind ligt rechts de volgende tuin:” Theetuin Kamperfoelie” van de familie v. Harmelen, Kamperweg 1a ,7213 AP Gorssel.

Na het bezoek rijden we terug naar de verharde weg Lindeboomweg en gaan links af de Kamperweg vervolgen. We komen links een paar paardenweitjes tegen en gaan direct daarna links de Hoefslag op. Daar rechts aanhouden en op nr. 12 is ons volgende doel: ”Tuin De Hoefslag” van de familie Geerlink, Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel.

We fietsen terug naar de Kamperweg  en gaan L.A. . we steken de Joppelaan over en gaan gelijk R.A. (fietsroute 59) volgen tot aan de kruising met de Elfuursweg. Hier L.A. Al na een paar honderd meter is links een speeltuintje, direct daarna L.A. Hier zijn we bij de tuin van Annie en Ap Peppelenbos, Acaciaplein  29  7213 WL Gorssel.

Na de tuin bezocht te hebben gaan we terug naar de Elfuursweg en gaan L.A. deze helemaal uit fietsen en bij de stoplichten oversteken de Ravenweerdseweg in en we vervolgen nu fietsroute 34. Hierbij genieten we van de uiterwaarden en waarschijnlijk van de ooievaars die hier ruim aanwezig zijn. Bij de tuinen van de Egel (ecologische pluktuin), knooppunt 34 gaan we R.A. richting route 96.

We fietsen richting Eefde en in een bocht naar links is aan de rechterkant de tuin van Annie Wichers, Eefdese Enkweg 4 7213 LC Eefde .

We fietsen terug en gaan R.A.  tot op de kruising hier L.A.  en dan de 1e weg Rechts de Eesterbrinkweg. Dan meteen weer links aanhouden de Jodendijk op. Deze rijden we uit tot bijna aan het eind,  tot bij de ingang van de tuin van de familie  Rotteveel, Zutphenseweg 80.     Let op:  Ingang van de tuin is aan de Jodendijk tegenover nr. 13 7211 ED Eefde.

Na deze tuin L.A.  de weg oversteken en R.A. het fietspad volgen naar Eefde.

(Misschien een goed idee om de route in tegen gestelde volgorde te fietsen zodat we niet allemaal gelijk in de tuin aankomen)

Een mooie fietstocht gewenst,

Gerard Achterstraat