Zutphen

Dagexcursie: kop van Drenthe en landgoed Groningen

Kop van Drenthe en landgoed Groningen - 17 juni 2022

Klik hier voor het aanmeldformulier

 

Dagexcursie, als vanouds.

Het excursieprogramma mag dan jaarlijks in omvang en samenstelling variëren, aan de basis van dit programma staat al sinds jaar en dag onze traditionele dagexcursie in juni of juli. Ook ouderwets omdat het programma altijd bestaat uit het bezoeken van drie tuinen en een kwekerij. De komende zomer gaan we op vrijdag 17 juni naar twee tuinen in de kop van Drenthe en een indrukwekkende tuin/landgoed in Groningen.

We starten bij tuin Aan de Vaart in Foxwolde en gaan daarna naar de nabijgelegen tuin van Cocky Stottelaar in Peize. Zie het internet voor informatie over deze tuinen. Zowel in de bus als op deze beide adressen worden we verwend met koffie en de noodzakelijke calorieën.

Zonder deze twee tuinen tekort te doen, ze zijn beide schitterend, wanen we ons op ons derde adres in een andere wereld. Groot en indrukwekkend en niet te vergelijken met een ‘gewone’ open tuin.

We hebben het dan ook niet over de Tuin Pábema maar over Landgoed Pábema, gelegen in Zuidhorn in Groningen. Voordat we al dit moois gaan bewonderen worden we eerst onthaald met een kop soep.

Op internet kunt u via de link Tuin van landgoed Pábema | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl) een reportage over het landgoed zien.

Tuinliefhebbers worden altijd hebberig als ze veel moois hebben gezien en om die honger te stillen leggen we op de terugweg aan bij de kwekerij Coen Jansen in Dalfsen. Hier kunnen de liefhebbers het nodige inslaan. We sluiten ons bezoek hier af met een drankje en lekkere hapjes.

De deelnameprijs voor deze dag bedraagt € 39,50 p.p. We vertrekken om 8.00 vanaf het Hart in Eefde. Afhankelijk van het aantal deelnemers uit Lochem kan nog tot een 2e opstapplaats in Laren besloten worden. We hopen om plm. 19.00 uur weer terug te zijn. Denk aan een klein lunchpakketje. Opgave en betaling vanaf 25 februari en t/m 30 april via het onderstaande aanmeldformulier. Zie hiervoor ook de annuleringsregeling.

Let op: na opgave en betaling ontvangt u uiterlijk 15 mei een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname.
Bankrekening: NL07 RBRB 0828 9508 49 t.n.v. penningmeester KMTP/Groei & Bloei afd. Zutphen en omstreken te Eefde, onder vermelding van uw naam en activiteit. €39,50 per persoon.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Truus Kremer, tel:  06 45 84 06 19

Aanmeldformulier excursie (€39,50 p.p.)

 

  • Wij bieden onze leden de mogelijkheid om voor eenzelfde bedrag hun partner (gezinslid) dan wel één introducé mee te nemen.
  • Als de reisdatum voor u ongunstig is dan kunt u zich ook opgeven bij de afdeling Deventer (10 juni)  www.deventer.groei.nl

              of Apeldoorn (6 juni) www.apeldoorn.groei.nl