Zutphen

Dagexcursie provincie Utrecht

Vrijdag 9 juni 2023 worden de deelnemers gebracht naar de provincie Utrecht. Op de heenweg is onze eerste stop bij de tuin Erf Klein Rassert  in Hoevelaken. Op de site van afdeling Soest vinden we een prachtige recensie. Er staat o.a. te lezen:

Vol verwachting vertrokken wij richting Hoevelaken om de tuin van Marianne en Henk Korthorst te bekijken. Onze verwachtingen werden overtroffen. Dat was geen tuin, maar een paradijsje aan de rand van de Veluwe”.

 

                                         Klik op deze tekst om u aan te melden voor de excursie!

De Zuylenspiegel Utrecht

De regelmatige deelnemer aan onze excursies weet dat we altijd voldoende variatie in het programma proberen aan te brengen. We denken dat we daar ook ditmaal in geslaagd zijn. We bezoeken de unieke stadstuin De Zuylenspiegel. Uniek, niet alleen vanwege de ligging midden in de stad Utrecht, maar ook door het formaat en het historische concept waarbij Italiaanse invloeden een grote rol spelen. Een voorproefje krijgt u op de site van het tv-programma BinnensteBuiten met een reportage over De Zuylenspiegel.

In Liefde Bloeyende

What’s Next? In de Open tuinen Gids van de Nederlandse Tuinenstichting wordt de tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein omschreven als een architectonisch spectaculaire tuin. De tuin is in fasen ontwikkeld naar een concept van Mien Ruys en haar medewerkers. Het perceel is inmiddels 2,2 hectare en biedt veel variatie. Strakke (zicht)lijnen worden afgewisseld met themagroepen. Dat biedt boeiende contrasten. Gras vormt het verbindend element. Om de, in de loop van de dag, ontstane behoefte aan het kopen van planten te stillen en om de dag gezellig af te sluiten (hapjes en drankjes), leggen we op de terugweg aan bij de ecologische Kwekerij Klein Hof in Terschuur.

Als we niet geplaagd worden door file of ander ongemak dan verwachten we tussen 18.00 uur en 18.30 uur weer in Eefde te zijn.

De mooie prijs voor deze complete dag bedraagt voor leden en hun partner/introducee € 39,50. Niet-leden betalen € 7,50 extra. Inschrijving kan door middel van het opgaveformulier dat vanaf 1 april tot 30 april onderstaand zichtbaar wordt.

 

                                        Klik op deze tekst om u aan te melden voor de excursie!