Zutphen

Actueel 5 november 2022

BLOEMSCHIKSPECIAL

 

Op zaterdag 10 december van 10.00- 12.00 uur is er een kerstworkshop in Het Hart , Jolinkweg 2 in Eefde

Dit jaar kiezen we voor het opmaken van een fietsvelg/fietswiel op de modieuze manier. De ene helft wordt met kerstgroen-accessoires royaal omwikkeld en de andere helft versieren we met mooie takken of mos. Deze enorme krans kan met een mooi lint hierna opgehangen worden en is een ware blikvanger. De techniek wordt vooraf uitgebreid uitgelegd en na een korte presentatie ga je zelf aan de slag.

Wat moet je zelf meenemen: een mesje, een snoeischaar, diverse soorten kerstgroen: nordman, pinus, zilverspar, conifeer, klimop, skimmia, hulst,eucalyptus, pistachegroen etc. Kerst-accessoires: lichtjes op batterij, kleine dennenappels, kerstballen, malusappeltjes.
En wat je zelf nog mooi vindt: kronkelwilg, wilgentenen, mos om de bovenste helft van het wiel af te werken.

Maak een keuze…niet alles hoeft.

Waar zorgen wij voor:

De ondergrond (fietsvelg) en het wikkeldraad. Ook het gebruik van alle bevestigingsmaterialen zoals touw, dik groen draad, prikkers, tie-ribs etc. En verder voor enkele consumpties.

Kosten die aan deze workshop verbonden zijn: € 17,00 (voor niet-leden €22,00)

Opgave kan tot 1 december bij Marja van Laar:

Tel: 06-54908903

Mail: marjavanlaar(at)hetnet.nl (onder vermelding van wel of geen lid van Groei & Bloei)

Maximale aantal deelnemers: 14. We blijven met de tafels op anderhalve meter afstand om een zo veilig mogelijke omgeving voor eenieder te scheppen.

Na opgave ontvang je na 2 december enkele voorbeelden die door de dames van de voorbereidingscommissie gemaakt zijn, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

We zijn nog op zoek naar enkele fietsvelgen. Mocht je die hebben dan horen we het graag. Zie bovenstaand tel.nr.

Betaling : contant op de dag van de workshop.

Met vriendelijke groet, de bloemschikcommissie

 

 


 

Op woensdag 14 december van 14.00 – 16.00 is er een kerstworkshop in de serre van Bousema, Zutphenseweg 35 in Lochem.

Ook willen we eens proberen om het bloemschikken in Lochem nieuw leven in te blazen. Dat doen we om te beginnen met een kerstworkshop, gegeven door Sharon van Eunen, onze bloemschikdocente die al een paar jaar de bloemschikcursussen in Eefde verzorgt. Zij heeft voor ons een mooi kerstarrangement in petto, waarvoor ze voor elke deelnemer alle benodigde materialen bij zich heeft. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen, behalve een mes en een snoeischaar.

Kosten die aan deze workshop verbonden zijn: € 30,- (voor niet-leden €35,-) dat is een verschil met de prijs in Eefde, maar voor deze workshop hoef je dus niets mee te nemen.

Je krijgt alle benodigde materialen, 2 keer een consumptie (koffie of thee) én een leuke middag o.l.v. een onze geschoolde bloemstyliste Sharon.

Opgeven kan tot 1 december bij Dini Teeuwen:

Tel: 06-82016141

Mail: diniteeuwen(at)hotmail.com ( onder vermelding van wel of geen lid Groei & Bloei)

Maximale aantal deelnemers: 12. We blijven met de tafels op anderhalve meter afstand om een zo veilig mogelijke omgeving voor eenieder te scheppen.

Betaling: contant op de dag van de workshop.

We hopen op enthousiaste deelnemers en kijken uit naar een leuke middag.

Met vriendelijke groet, de voorbereidingscommissie.

 


 

Het Oost Nederlands Kampioenschap Bloemschikken op 12 november as. in het Hart in Eefde

Graag vragen we nog even aandacht voor dit grote evenement, dat na 2 jaar afwezigheid weer plaats kan vinden. 22 Deelnemers uit een groot deel van Oost-Nederland doen op deze zaterdag een greep naar een eervolle vermelding en misschien wel de eerste prijs. De winnaar mag zich regiokampioen noemen en krijgt een “Golden Ticket” voor Gardenista 2023. Daar mag hij/ zij dan zijn/ haar kunnen ook laten zien tussen andere grootheden. Vol trots kunnen we melden dat vanuit onze afdeling 3 deelnemers meedoen: Marja van Laar, Helga Vos en Wilma Bunte.

Als u nieuwsgierig bent naar hun prestaties, dan bent u van harte welkom in Het Hart in Eefde, vanaf 13.30 uur. (Toegangsprijs € 2,-)  waar die middag een vakjury de stukken  zal beoordelen en de prijzen uitreiken.

Van harte welkom op 12 november!