Zutphen

Actueel 27 juni 2022

Actueel juni 2022

Toch nog even een nieuwsbrief voor u met wat laatste berichten. We hebben het afgelopen weekend een vol tuinenprogramma gehad. Met een bus vol leden vertrokken we naar de kop van Drenthe en naar Groningen om daar te genieten van prachtige tuinen, met als afsluiting een bezoek aan kwekerij Coen Jansen in Dalfsen. Daarover leest u nog veel meer in de eerstvolgende Tuinpost, met daarbij dan ook prachtige foto’s die tijdens dit uitstapje gemaakt zijn. Zo kunnen leden die niet zijn mee geweest toch een beetje genieten.
Meteen de dag daarna was het open-tuinendag in en rondom Laren. Veel leden hebben de fiets gepakt om er met de uitgezette route van te kunnen genieten, maar het kon natuurlijk ook met de auto. Het was op beide dagen prachtig weer en dat maakte deze dagen extra mooi. Ook van de open-tuinendag plaatsen we in de eerstvolgende Tuinpost een uitgebreid verslag.

De reden waarom u deze nieuwsbrief nog voor de zomervakantie ontvangt is de volgende:
Op zaterdag 13 augustus vindt er nogmaals een dagexcursie plaats, langs 3 tuinen en een kweker. Ditmaal rijdt de bus naar Gasselte, Vrieschelo en Meeden (Tuingoed Folz)
Vertrekken kan vanuit Apeldoorn en Deventer.
Kosten voor leden van Zutphen e.o. en andere afdelingen: € 29,50.
Kijk voor informatie en aanmelding op de site van Deventer: www.deventer.groei.nl  De bus is nog niet helemaal vol, dus van harte aanbevolen.

Dan is er op vrijdag 23 september nog een dagexcursie naar Fleuramour in Alden Biesen.
Het grootste bloemschikspektakel van Europa. De afdeling Deventer heeft het zodanig georganiseerd dat u kunt opstappen in Raalte, Deventer, Apeldoorn en Arnhem.
Ook over deze excursie is uitgebreide informatie en een opgaveformulier te vinden op de site van Deventer: www.deventer.groei.nl

In de vorige Actueel hebben we het gehad over kleinschalige uitstapjes met leden van onze eigen afdeling. We noemden u toen de Botanische tuin in Münster, waar we (zelfs met een kleine groep) carpoolend naartoe zouden kunnen gaan. We dachten toen aan een dag in augustus.
Maar soms veranderen plannen omdat er iets anders in beeld komt. Zo ook nu: Op zaterdag 27 augustus zijn er nl. bij kwekerij Fahner in Deurningen de jaarlijkse kwekerijdagen, met een keur aan standhouders, gratis te bezoeken.
We willen op die dag eerst de tuin “Plantzoentje” van Anja Broekhuis in Albergen gaan bezoeken. Zo hebben we dan een mooi uitje in Twente. Dicht bij huis, en carpoolend te doen. We willen op die dag om 9.00 uur vertrekken uit Eefde, en rond lunchtijd richting Fahner rijden. Als u zelf een lunchpakketje meeneemt, zijn koffie en thee daar aanwezig, we willen zo rond 15.00 uur weer in Eefde terug zijn.
Opgave voor deelname aan deze dag kan bij de secretaris, Truus Kremer: info(at)zutphen.groei.nl  Wilt u daarbij ook vermelden of u zelf een auto beschikbaar heeft, of dat u mee wilt rijden met iemand anders?

Nu we deze plannen hebben, stellen we het reisje naar Münster daarom nog even uit, waarschijnlijk gaat dat plaatsvinden in september. Daarover leest u dan meer in de volgende Tuinpost.

Dan nog iets van heel andere orde: in 2023 zal onze secretaris Truus Kremer aftreden en niet meer herkiesbaar zijn. Daarom kijken we nu alvast uit naar een nieuwe secretaris. Maar bij dat rondkijken hebben we u natuurlijk nodig. Zonder een goed functionerend bestuur kan een afdeling van Groei en Bloei niet draaien. Gelukkig hebben we nu een voltallig bestuur, maar dat willen we ook graag zo houden. Daarom aan u een dringende oproep om eens bij uzelf te rade te gaan of het iets voor u zou zijn om deze vacature in te vullen. Als u wilt weten wat deze taak inhoudt, en hoe leuk het is om in ons bestuur te zitten, kunt u contact opnemen met de huidige secretaris, Truus Kremer, of een van de andere bestuursleden (zie colofon Tuinpost).

Ook zijn we op zoek naar iemand die het bloemschikken een warm hart toedraagt en daarvan de coördinatie op zich zou willen nemen. Na dit jarenlang te hebben gedaan heeft Marja van Laar aangegeven na het komende cursusseizoen daarmee te willen stoppen. Zij heeft ervoor gezorgd dat ieder jaar de voorwaarden aanwezig zijn voor de cursisten en de docente om aan de slag te gaan. Voelt u er iets voor? Graag….ook hiervoor kunt u voor aanvullende informatie contact opnemen met het bestuur.

We wensen u een mooie zonnige zomer, en wie weet…. veel reis- en tuinreisplezier.

Namens het bestuur van Groei en Bloei,

Renske Mooibroek