Actueel - 24 februari 2022

Beste leden,

U heeft nog maar net de Tuinpost in de brievenbus gehad en dan nu alweer een Nieuwsbrief.

Voor de nieuwe leden onder ons: we zijn gewend om 4 keer per jaar een Tuinpost uit te geven. Maar tussendoor is er weleens nieuws dat niet wachten kan tot de volgende uitgave; of is er plotseling nieuws vanuit landelijk Groei & Bloei uit Zoetermeer of uit de regio dat we graag met u willen delen. In dat geval doen we dan een Nieuwsbrief uit.

Zo ook nu …. er zijn een paar belangrijke zaken:

Plantenruilbeurs

Op de ledenavond van 17 februari (overigens goed bezocht en geslaagd) is al vermeld dat in de Tuinpost helaas een foutje is geslopen. De plantenruilbeurs staat daarin vermeld voor 10 mei, maar dit moet zijn: zaterdag 23 april 2022.

Reis naar Fleuramour

Afdeling Deventer gaat een busreis organiseren naar het grootste bloemschikevenement in Europa, Fleuramour. Afhankelijk van de belangstelling zal dat een eendaagse en/of tweedaagse reis worden. Ga voor uitgebreide informatie naar www.deventer.groei.nl

Als u belangstelling heeft is het de moeite waard om even op deze site te kijken, omdat er vóór 15 maart besluiten genomen moeten worden.

De Prunushof in Wilp

Wij bezochten vorig jaar de Prunushof in Wilp en dat was een geslaagd uitje. De Prunushof heeft een geweldige collectie van maar liefst 90 soorten prunussen. Helaas waren wij toen te laat in het seizoen om de prachtige bloesem te bewonderen. Wie de tuin voor de bloei van de Japanse kersen wil bezoeken, kan zich melden voor de mail-lijst: jjbos(at)xa4all.nl. U ontvangt dan een bericht wanneer de bloesem op z’n mooist is.

Gardenista

Nóg een mooi evenement in het komende jaar, waaraan leuke uitdagingen zijn verbonden:

Doe mee aan één van de Gardenista competities!

Gardenista 2022 komt eraan! Dit jaar zijn er maar liefst 4 competities waar je met jouw kennis, kunde en enthousiasme aan kunt deelnemen. Er zijn competities op het gebied van:

• Bloemschikken
  • Inspiratietuinen
  • Postzegeltuinen
  • Kwekerscompetitie

Ben je een enthousiaste bloemstylist (student, amateur of professional). Een fanatieke (hobby)kweker? Of ontwerp je tuinen als hobby of voor je werk? Toon jouw talent tijdens Gardenista en inspireer duizenden bezoekers met jouw ontwerp of creatie!

De meeste competities worden beoordeeld door een vakkundige jury en er is een publieksprijs. Iedere bezoeker kan een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete postzegeltuin, bloemarrangement en plant.

Meer informatie over deze competities vindt u via deze link: https://gardenista.nl/deelnemen/competities/?utm_source=online&utm_medium=GBafdelingen&utm_campaign=competitie

Het leek ons belangrijk om bovenstaande punten met u te delen. Wie weet bent u enthousiast geworden en gaat u zich opgeven voor een of meer van deze uitnodigingen.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Groei en Bloei.