Beste leden,

De maand juni is alweer voor de helft voorbij, maar het zomerse weer wil nog maar niet lukken. De tuin is groen genoeg en – dat is minder prettig - de slakken snoepen heerlijk mee van al dat frisse groen. Het is te hopen dat we binnenkort wat vaker in onze tuin of op terras en balkon kunnen zitten om van de zomer te genieten.

We hebben in de afgelopen weken al een paar leuke activiteiten gehad.

• Op 5 juni de feestelijke middag om de 145-jarige verjaardag van onze afdeling te vieren. In de Wildenborcherhof hadden we een leuke en vooral verrassende middag met Martine Dubois, boswachter en harpiste. In de komende Tuinpost daarover een verslag met foto’s.
  • Tijdens het weekend van 8 en 9 juni was er het Plantenfestijn in Appeltern, waar leden van de Stedendriehoek met de bus op zaterdag een bezoek brachten. Gelukkig was het toen prachtig weer. Ook hierover in de komende Tuinpost een verslag met mooie foto’s.
  • Op 12 juni de dagexcursie naar Midden-Brabant, waar we gelukkig tóch nog met een volle bus naartoe konden. We zagen prachtige tuinen en een mooi kasteeltje, en na afloop hadden we een gezellige nazit bij een kweker in Groenekan.
  • En dan op 15 juni het Open Tuinenweekend. Wát een succes! Vele leden én niet-leden hebben de tuinen rondom Vorden en Wichmond bezocht, elkaar ontmoet en ervaringen gedeeld. De tuineigenaren kijken met een tevreden gevoel op deze dag terug. We bedanken hen hartelijk voor hun gastvrijheid.

Maar de zomer is nog lang niet voorbij, en daarom hebben we nóg een paar leuke activiteiten in het verschiet.

• Op woensdagavond 17 juli (de oorspronkelijke datum van 10 juli vervalt hiermee) hebben we een mini-excursie naar “De Havikshof” in Klarenbeek. De eigenaar heeft daar een werkelijk schitterende tuin met grote vijver, bijzondere bomen en heesters en ook houdt hij roofvogels waarover hij kan vertellen.

We willen zoveel mogelijk carpoolen en daarom vertrekken we om 18.30 uur vanaf het kerkplein in Warnsveld.

Voor wie het handiger is om op eigen gelegenheid te komen: De eigenaar Tjipke Zuidema verwacht ons om 19.00 uur.

Adres: Oudhuizerstraat 36 a, Klarenbeek.

Tjipke vraagt een vergoeding van 5 euro. Een deel daarvan gaat naar het KWF, waarvoor zijn vrouw regelmatig actief in actie komt.

• Het duurt nog wel even, maar op zaterdag 21 september verzorgen we ’s middags  een mini-excursie naar Zelhem, waar Sipke Terpstra en zijn partner Maaike ons ontvangen in hun 7000 m2 grote tuin rondom een boerderij die ze momenteel verbouwen.

Sipke is werkzaam als beplantingsontwerper bij kwekerij Lageschaar en ontwerpt in zijn vrije tijd tuinen voor anderen. In de komende Tuinpost vertelt hij nog veel meer over zijn grote passie die hij samen met zijn partner deelt.

Na een bezoek aan deze veelzijdige tuin brengen we nog een bezoek aan kwekerij STEK, ook in Zelhem.

We laten nog weten hoe laat we vertrekken, maar houdt u alvast rekening met deze datum. Het is de moeite waard om hem in de agenda te zetten.

Dagexcursie

En dan vindt op vrijdag 2 augustus een dagexcursie plaats die georganiseerd wordt door de reiscommissie van de Stedendriehoek (voor Deventer, Apeldoorn, Veluwezoom en Zutphen) naar Leusden, Nijmegen en Dieren. We weten zo langzamerhand dat deze reiscommissie zich terdege voorbereidt, zodat altijd prachtige locaties bezocht worden en dat zo’n dag op alle fronten keurig verzorgd wordt.

Kosten voor deelname aan deze excursie: 40 euro voor leden en hun partner/ introducé en 45 euro voor niet-leden.

De uitgebreide informatie over deze excursie staat al op onze website. (www.zutphen.groei.nl  onder  Activiteiten/Excursies.) Vertrek om 8.00 uur vanaf Postiljon Hotel te Deventer. Houdt u vooral ook de website van Deventer in de gaten, want daarop is vanaf 1 juli het opgaveformulier te vinden. (www.deventer.groei.nl)

met vriendelijke groeten,

het bestuur